Modeli i ri Golf 8

Makina Golf është makina më e suksesshme në tregun Europian, për më shumë se katër dekada. Një kapitull i ri në hisotrinë e makinës më të shitur fillon sot, 24 Tetor 2019, me premierën botërore të Golfit të tetë – i dixhitalizuar, i lidhur dhe intuitiv për të vepruar. Asnjëherë më parë Golf-i nuk ka qenë kaq përparimtar. Me verzionet hybrid të prezantuara në të njejtën kohë, po elektrizon klasën kompakte. Interieri i tij dixhital mundëson një dimension të ri të funksionimit intuitiv. Shpejtësitë deri në 210 km/orë është e mundshme përmes drejtimit asistues. Është Volkswagen-i i parë që përdorë “swarm intelligence” (sisteme të vetëorganizuara) përmes Car2X, do të thotë se mund të paralajmërojë kundër rreziqeve në bazë parashikuese. Premiera botërore është zhvilluar në Wolfsburg, në vendin ku është shpikur Golfi, dhe ku është ndërtuar dhe rafinuar për 45 vitet e fundit. Golfi i ri do të dalë në treg në dhjetor.

“Gjatë shtatë brezave, Golf ka impresionuar më shumë se 35 milion klientë. E gjithë autoindustria pret që Golfi të vendos standardin”, ka sqaruar nga Dr. Herbert Diess, Kryetari i Bordit Menaxhues të Volkswagen AG. Për sa i përket teknologjisë, Golf po bën hapin më të madh përpara që nga debutimi i tij. Ralf Brandstätter, Zyrtari Kryesor Operativ i Volkswagen Passenger Cars: “Kjo veturë është plotësisht e re. Por sigurisht, Golf-i mbetet gjithmonë Golf. Sepse koncepti themelor është i përjetshëm. Kjo veturë ka përcaktuar markën tonë gjatë dekadave. Golf ka sjellë vazhdimisht teknologji të reja në dispozicion për të gjithë.”

Është fakt që Golfi i ri e bën mobilitetin e qëndrueshëm të arritshëm për shumë njerëz. Për më tepër me këtë Golf, Volkswagen-i po shkon drejt një operacioni të dixhitalizuar dhe vetë-shpjegues. Klaus Bischoff, Kreu i Dizajnit në Volkswagen: “Në një botë ku kompleksiteti është gjithnjë në rritje, Golfi i ri lejon shoferin të drejtojë automjetin në mënyrë intuitive.” Praktikisht të gjitha ekranet dhe kontrollet janë dixhitale: instrumentet e reja dhe sistemet infotainment në internet shkrihen së bashku në një peizazh të ekranit me butona prekës dhe prekje tërheqëse. Në xhamin e parë “head-up display” është opsionalisht i mundësuar për të rritur më tej gamën e informacionit në dispozicion.

Pesë ngasje hibrid-e për Golf-in e ri
Me Golf-in e ri, Volkswagen ka filluar një ofensivë hibride. Si modeli i parë i markës, Golfi i tetë do të jetë në dispozicion me jo më pak se pesë versione të ngasjes hibride. Debutimi i saj gjithashtu disponon teknologji 48V: gjenerator startues të rripit, 48V bateria litium-jon dhe gjenerimi i fundit i efikasitetit, TSI motorët formojnë një makinë të re hibride të butë në eTSI. Përfitime të prekshme: konsumi është zvogëluar deri në 10% (në bazë të WLTP) dhe automjeti është jashtëzakonisht i shkathët dhe i rehatshëm gjatë lëvizjes. Volkswagen do ofroj Golf-in në tri eTSI verzione të fuqisë: 81 kW / 110 PS, 96 kW / 130 PS dhe 110 kW / 150 PS.

Gjenerata e tetë e makinës më të shitur, gjithashtu do të ketë në dispozicion dy mundësi ngasje “Plug-in Hybrid”. Një verzion i ri i efikasitetit gjeneron 150 kW / 204 PS kurse verzioni sportiv GTE vjen me 180 kW / 245 PS. Të dy verzionit e Golf plug-in hybrid do të nisen me 13 kWh litium-jon bateri në bord që mundëson distancë më të madhe me energji elektrike afërsisht 60 kilometra, dhe përkohësisht e kthen Golfin në një automjet me emetime zero.

Benzinë dhe naftë e efektshme – kursimet e konsumit deri në 17%
Opsionet e makinës për Golfin e ri gjithashtu përfshijnë motorr me benzinë (TSI), Dizell (TDI) dhe ngasje me gaz natyral (TGI), dy motorë benzin me katër cilindra me 66 kW / 90 PS dhe 81 kW / 110 PS, dy motorr Dizell me kater cilindra me 85 kW / 115 PS dhe 110 kW / 150 PS, dhe TGI me 96 kW / 130 PS. Variantet e reja të TSI kanë vlera dhe emisione të konsumit veçanërisht të ulëta falë elementeve përfshirë inovativën TSI Miller proces djegës. Një risi në TDI: Volkswagen përdor teknologjinë binjake të dozimit (dy SCR shndërrues katalitikë) për të ulur ndjeshëm emetimet e oksidit të azotit (NOx) deri në 80%; përveç kësaj, TDI ka konsum më të ulet deri në 17% në krahasim me paraardhësit e tij.

 

Vazhdimisht i lidhur dhe Car2X si standard
Sistemet jo vetëm që janë të lidhura me njëra-tjetrën, por falë një njësie lidhëse në internet (OCU), gjithashtu janë lidhur me botën jashtë Golfit. Standardi OCU në bashkëpunim me eSIM-in e integruar lidhet me “We Connect” dhe “We Connect Plus” të cilat janë funksione online të sherbimeve. Golf-i i ri është poashtu i pari Volkswagen që lidhet me mjedisin e tij si standard, përmes Car2X: sinjalet nga infrastruktura e trafikut dhe informacione nga automjetet e tjera deri në 800 metra larg e mbajnë të njoftormuar shoferin përmes një ekrani. Golf gjithashtu i ndan këto paralajmërime me modelet e tjera Car2X. Inteligjenca e zjarrtë po bëhet një realitet, duke përfaqësuar fillimin e një faze të re të sigurisë në komunikacion.